Iz medija

Odgovor N1 na grubi napad HDZ-a

03.06.2021.
Link na članak

Program N1 televizije, kao i svih slobodnih i neovisnih medija, uređuje uredništvo. Ne uređuju ih vlade, stranačke objave i politički moćnici. Objava Hrvatske demokratske zajednice jedna je od političkih objava kojima se nemamo namjeru baviti ili polemizirati. Ali kako se istovremeno želi baviti medijima i našim novinarom, zaslužuje i novinarski odgovor: Objava HDZ-a zaboravlja osnovno: O kome zapravo pokušava pisati? Novinaru je ime Hrvoje. Hrvoje Krešić, navode s N1 televizije u reakciji na objavu HDZ  na Facebooku gdje su se obrušili na N1 i novinara Hrvoja Krešića.

HDZ se jučer u objavi na Facebooku obrušio na N1 i na našeg novinara Hrvoja Krešića.

U objavi na Facebooku Krešića nisu imenovali, samo su ga nazvali – “novinar”.

“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te si umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik oporbe, docira premijeru da može doći raditi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu!

Niti je premijer napustio konferenciju za medije (svakodnevno je dostupan medijima), niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarirani i opredijeljeni ljevičar (Lalić) i novinaru koji umjesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, napisali su iz HDZ-a na Facebooku.

Dužni smo odgovoriti na ovakve napade. Program N1 televizije, kao i svih slobodnih i neovisnih medija, uređuje uredništvo. Ne uređuju ih vlade, stranačke objave i politički moćnici.

Objava Hrvatske demokratske zajednice jedna je od političkih objava kojima se nemamo namjeru baviti ili polemizirati. Ali kako se istovremeno želi baviti medijima i našim novinarom, zaslužuje i novinarski odgovor:

Objava HDZ-a zaboravlja osnovno: O kome zapravo pokušava pisati? Novinaru je ime Hrvoje. Hrvoje Krešić. Novinari se ne biraju na političkim izborima, o njima izvještavaju i analiziraju ih u interesu javnosti. Bahatost nije isključiva karakteristika samo oporbe, nego, povremeno, svih političkih opcija, bile na vlasti ili u oporbi.

Više možete pročitati i pogledati na hr.n1info.com