Iz medija

Novinarka u emisiji uživo dobila poruku od majke iz Kijeva, a onda ugledala šokantan video: ‘To je moj dom‘

25.02.2022.
Link na članak

Kada je u petak ujutro došla u londonski studio britanske javne televizijske kuće BBC, kako bi s kolegicom izvještavala o sukobu ruskih i ukrajinskih vojnika blizu centra Kijeva, ukrajinska novinarka Olga Malčevska nije ni slutila da će morati izvještavati o svom razrušenom domu. Južnoafrička novinarka BBC-a Karin Giannone na svom je Twitter profilu objavila snimku u kojoj se može vidjeti trenutak u kojem je Malčevska shvatila da je na snimci koja im je poslana iz Kijeva zgrada u kojoj je živjela.

- Čini se da se borbe sada vode blizu centra Kijeva - rekla je Karin Giannone.

- Čini se, da. Mislim, prema fotografijama koje primam, no... upravo sam primila poruku od majke, napokon, nisam mogla stupiti u kontakt s njom - rekla je Olga Malčevska.

- Ona je u Kijevu? Sklonila se s tvojom obitelji? - pitala je Giannone Malčevsku.

- Sklonila se, skriva se u podrumu i, na svu sreću, nije bila u našoj zgradi koja je bombardirana tijekom noći - rekla je Malčevska.

- To je doslovno zgrada o kojoj smo pričali, koja je uništena, što se dogodilo? - pitala je Giannone Malčevsku.

- Da. Kad smo se jučer dogovorile da ujutro dođemo u studio, nisam mogla zamisliti da ću u 3:00 sati po londonskom vremenu doznati da je moj dom bio bombardiran... Te slike, te snimke koje su svi vidjeli, to je doslovno moj dom. Ljudi su evakuirani u školu u koju sam išla. Hvala Bogu, moja je obitelj na sigurnom, da nisu žrtve - rekla je Ukrajinka.

Cijeli tekst možete pročitati na jutarnji.hr.