Iz medija

Novinari uz kolegu: Prlićevo privođenje budi sumnju u postupanje policije

26.05.2022.
Link na članak

Splitski novinar i jedan od osnivača Dalmatinskog portala Mate Prlić priveden je, a zatim i pritvoren, ovoga vikenda, zajedno s brojnim navijačima Hajduka. Prliću je određeno 30 dana istražnog zatvora. Brojni Prlićevi kolege potpisnici su apela u kojem, među ostalim, navode: "Pozivamo sve institucije da što prije dostave i objave sve dostupne snimke i ostale dokaze na osnovu kojih je priveden i zbog kojih mu je određen istražni zatvor".

“Mi, novinari iz Splita, kao i kolege iz svih dijelova Hrvatske, ostali smo šokirani spoznajom da je nakon subotnjeg nereda na autocesti priveden naš dragi kolega Mate Prlić.

Svi koji ga poznaju, od kolega do poslovnih partnera, potpuno su uvjereni da on nema apsolutno nikakve veze s izazivanjem navijačkih nereda niti je u njima sudjelovao, a dokaza za suprotno nismo vidjeli.

Pozivamo sve institucije da što prije dostave i objave sve dostupne snimke i ostale dokaze na osnovu kojih je priveden i zbog kojih mu je određen istražni zatvor.

Činjenica da je među privedenima i zatvorenima Mate Prlić, cijenjeni intelektualac koji uživa simpatije praktički cijeloga Splita, opravdano budi sumnju da je postupanje policije i pravosudnih organa bilo regularno. Ako je zaista istražni zatvor određen osobi koja se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme, onda se postavlja opravdano pitanje koliko je među uhićenima još takvih slučajeva”, navodi se u apelu koji potpisuje 255 novinara, urednika, kolumnista, snimatelja, fotoreportera, grafičara, realizatora i brojnih drugih medijskih djelatnika koji izražavaju podršku kolegi i suosnivaču Dalmatinskog portala.

 

Cijeli tekst možete pročitati na N1