Iz medija

“Novinari nisu krivi za premijerovu nervozu zbog kolosalnog uspjeha na izborima”

02.06.2021.
Link na članak

Predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko, gostovao je u Novom danu i komentirao jučerašnji žestok obračun premijera Andreja Plenkovića s privatnim medijima. "Ovo što je jučer napravio najmoćniji čovjek u državi nešto je nezabilježeno, nevjerojatno u svakoj demokratskoj državi. Već dugo postoji mantra da su novinari krivi za sve, a ovdje stvarno mislim da novinari nisu krivi za nervozu premijera zbog kolosalnog uspjeha na lokalnim izborima", rekao je Zovko.

Dodao je da su novinarima i redakcijama nakon premijerove hajke počeli stizati uvredljivi mailovi.

“Ovo nije prvi put predsjedniku Vlade da brutalno, ničim izazvan, optužuje medije. Često docira, omalovažava kolegice i kolege, često vašu televiziju proziva za neprofesionalno izvještavanje”, rekao je Zovko.

“Plenković se mora pogledati sam u zrcalo i vidjeti koliko su pogriješili u kandidatima. Mediji mu nisu krivi zbog kolosalnog uspjeha. Da je bio kolosalan uspjeh, on ne bi bio ovako nervozan”, rekao je Zovko, dodavši da je HND o događajima izvijestio i Europsku federaciju novinara.

“Podsjetit ću ga da je on najmoćniji čovjek u državi i da želi imati ulogu glavnog urednika. Napad na HND i mene je napad na sve nas, nije mu prvi put da to radi. Šest godina je na dužnosti, nikad se nije udostojio primiti predstavnike HND-a. Napade na mene samog neću posebno komentirati”, rekao je Zovko, dodavši da je nečuveno da se tako ponaša premijer jedne zemlje članice Europske unije.

“N1 sve ove godine obavlja posao javnog servisa, a ne primate pretplatu. Zanimljivo kako se premijer nikad nije osvrnuo na stanje u HRT-u. Kao što Vučić ima na piku N1 u Srbiji, tako i Plenković ima na piku N1 u Hrvatskoj”, rekao je Zovko.

 

Više možete pogledati i pročitati na n1info.com.