Iz medija

Novinar Drago Pilsel prijavio prijetnje smrću

27.06.2015.
Link na članak

Drago Pilsel, novinar i glavni urednik portala autograf.hr, već dulje vrijeme prima ozbiljne prijetnje, ali je tek zbog pisma koje je jutros pronašao u poštanskom sandučiću alarmirao i policiju. Pismo potpisuje \'Dragovoljac Domovinskog rata - \'ustaša\'\', koji Pilsela upozorava da pazi kako mu se \'četnikovanje ne bi obilo o glavu\'

\'Mi te mrzimo. I ne samo to: želimo ti da oboliš od raka kao i tvoj idol Šešelj, da te netko likvidira ili da te vrag odnese na bilo koji način. Navodno si bio hrvatski branitelj koji je došao kao ustaša da se bori protiv četnika. Jovo Stevo, četniče, kako bi bilo lijepo da su te četnici ubili za vrijeme Domovinskog rata umjesto ti brata Branka. Koja bi to dobit bila za Hrvatsku!? Imali bi jednog Hrvata više i jednog četnika manje. Nemoj si umišljati da si nedodirljiv i da možeš srati po Hrvatima svojim izmišljanjima\', stoji, između ostalog, u isprintanom pismu Pilselu poslanom iz Zagreba.

Policiji bi eventualno moglo pomoći to što je Pilselova adresa ispisana rukom.

Ovu prijetnju Pilsel je prijavio i Hrvatskom novinarskom društvu te Kući ljudskih prava.

\'Autograf vrlo često prima prijetnje na e-mail adresu redakcije. Mi ih uglavnom ignoriramo, kao što sprečavamo svaki govor mržnje na portalu. A slične prijetnje poput ove jutrošnje dobivao sam i dok sam bio angažiran u Hrvatskom helsinškom odboru sredinom 90-ih, kad mi je razbijen automobil. Zbog takvih prijetnji, uostalom, bio sam prisiljen napustiti Hrvatsku i neko sam vrijeme boravio u Sarajevu\', rekao je Pilsel za tportal.