Iz medija

Nadležno vijeće konačno raspravlja o Bujici; prijavljena je emisija u kojoj pozivaju na vješanje Stipe Mesića

15.12.2017.
Link na članak

Ante Prkačin sugerirao je kako bismo bivšeg predsjednika trebali 'za uši dovući na Trg bana Jelačića i objesiti'.

Vijeće za elektroničke medije analizirat će sadržaj emisije Bujica emitirane 1. prosinca u kojoj je gostovao Ante Prkačin. Gospodin Prkačin u toj je emisiji rekao da bi bivšeg predsjednika Stipu Mesića trebalo javno objesiti na Trgu bana Jelačića.

Očitovanje Vijeća za elektroničke medije o ovoj izjavi zatražio je tjednik Novosti, a tema sporne emisije bila je Haaška presuda Slobodanu Praljku i ostalim šefovima Herceg-Bosne. Komentirajući haaška svjedočenja bivšeg predsjednika Mesića, Prkačin je u emisiji izjavio kako “To žgepče treba za uši dovesti na Jelačić Plac i javno objesiti”.

Z1 JE SVOJEDOBNO OSTAO BEZ KONCESIJE NA TRI DANA

Voditelj Velimir Bujanec na to ga je pitao: “Mislite na Mesića?”. “Na Mesića”, nedvosmisleno je potvrdio Prkačin. Bujanec se od poziva na javno vješanje nije ogradio. “Ovaj je predmet u obradi te će Vijeće za elektroničke medije donijeti odluku i o tome se očitovati”, odgovorili su iz Vijeća za elektroničke medije Novostima.

Inače, VEM je prošle godine, u sličnom slučaju, na tri dana oduzelo koncesiju Z1 televiziji, i to nakon što je voditelj Marko Jurič u jednoj emisiji građane upozorio da bi ih “četnički vikari” iz pravoslavne crkve u centru Zagreba mogli zaklati. Emisija Bujica također se emitira na toj lokalnoj televiziji.

Izvor: Telegram