Iz medija

Na HRT-u imenovano povjerenstvo za utvrđivanje okolnosti povezanih sa slučajem Grizli komunikacije

03.06.2016.
Link na članak

Hrvatska radiotelevizija (HRT) imenovala je danas tročlano povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i odgovornosti povezane sa slučajem agencije Grizli komunikacije. Odluka o tome donesena je nakon što je u medijima objavljen ugovor agencije Grizli komunikacije u kojemu se, među ostalim, spominje emisija Otvoreno Hrvatske televizije (HRT – HTV) te se navode teme i konkretni gosti koji bi na temelju toga ugovora u emisiji trebali govoriti.

 

Hrvatska radiotelevizija ističe da teme spomenute u ugovoru agencije Grizli komunikacije nikad nisu bile zastupljene u emisiji Otvoreno. Također, novinari i urednici Hrvatske radiotelevizije znaju da se pri odabiru tema i gostiju uvijek trebaju voditi samo javnim interesom uz poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda.

Kako bi se otklonila svaka sumnja da se na takav način možda nije postupalo u pripremi i realizaciji emisije Otvoreno od svih su urednika zatražena pismena očitovanja. Članovi danas imenovanoga povjerenstva utvrdit će i sve ostale okolnosti te analizirati teme i zastupljenost predstavnika svih političkih stranaka u emisiji Otvoreno u razdoblju od 28. siječnja do 2. lipnja 2016.

Time će se utvrditi je li na bilo koji način narušena ravnoteža pri odabiru gostiju u emisiji Otvoreno od uspostavljanja sadašnje Vlade Republike Hrvatske do danas, a u cilju potpunoga informiranja korisnika Hrvatske radiotelevizije i svih građana. Nalaz povjerenstva bit će javno objavljen.