Iz medija

Mislav Bago o kašnjenju premijera i nepoštivanju novinara: "Kad vas netko pozove na večeru zar ćete stajati sat vremena ispred zgrade?"

09.01.2021.
Link na članak

Na premijerovo kašnjenje, u petak se osvrnuo i reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago. ''Premijer Plenković nije prvi kojem su novinari napustili Banske dvore zbog kašnjenja. To je bilo i s premijerom Ivom Sanaderom u njegovom drugom mandatu. Stvar je pristojnosti. U konačnici, mi smo pozvani u tu kuću, u terminu koji je odredio domaćin Banskih dvora. Prema tome, ovo ne smije biti pravilo. Ovo nije poruka premijeru'', kazao je Mislav Bago.

Dodao je kako premijer zadnjih dana voli često tražiti neke teorije, ali da ne postoji nikakva skrivena namjera, ni skrivena agenda nas novinara. ''I mi imamo svoje vrijeme i naše vrijeme, kao i njegovo, je dragocjeno. U konačnici, kad vas netko pozove na večeru pa zar ćete stajati sat vremena ispred zgrade i čekati da vam netko otvori vrata? Mi trebamo imati jedan profesionalni, poslovni odnos između političara i novinara i mislim da bi ovo mogla biti dobra škola i Banskim dvorima, ali i svima ostalima. Vrijeme je dragocjeno, kako njima - tako i nama'', istaknuo je Bago.

Premijer pomalo pokazuje znakove nervoze, posebno oko toga propituju li se potezi njegove Vlade, točnije - prve reakcije Vlade na potres na Banovini.

"Ja nisam od onih koji po društvenim mrežama govore o neorganiziranosti. Nama nedostaje sustavnosti. Mi smo majstori improvizacije, ali ova zemlja ne može tako funkcionirati, od slučaja do slučaja. Ovoj zemlji treba sustavnost'', istaknuo je Bago.

 

Više možete pogledati i pročitati na dnevnik.hr.