Iz medija

Marko Stričević s HRT-a prešao na Novu TV: Dolazak u novu radnu sredinu doživio sam kao priznanje

11.03.2023.
Link na članak

Marko Stričević, dugogodišnji novinar specijaliziran za teme vanjske politike postsovjetskog prostora, pridružuje se timu najgledanije središnje emisije u Hrvatskoj, prenosi Nova TV. Stričević je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Desetak godina radio je kao slobodni novinar za dnevne listove, tjednike, mjesečnike i internetske portale.

- Obaveza poštenja prema gledateljima, slušateljima i čitateljima je temelj ove profesije. Dolazak u novu radnu sredinu doživio sam kao priznanje, poticaj i dodatno podcrtanu obavezu da ono što svakog dana napravim u sinergiji sa snimateljima, montažerima, grafičarima i naravno, kolegama novinarima, bude pošteno i prema najvišim standardima struke - izjavio je Marko Stričević povodom svog dolaska na Novu TV.

Marko Stričević jedan je od nesumnjivo najvećih eksperata kada su ruske teme u pitanju koje prati gotovo 20 godina. Područje njegove profesionalne specijalizacije je postsovjetski prostor - prvenstveno Rusija u kojoj je od 2007. do 2010. stekao veliko iskustvo živeći, radeći i putujući kao službeno akreditirani dopisnik za hrvatske medije. Tečno govori engleski i ruski, a služi se i ukrajinskim jezikom jer je i u Ukrajini živio nekoliko mjeseci istražujući ju 'uzduž i poprijeko' - od zapadnih regija do Donbasa i Krima.

Cijeli tekst možete pročitati vecernji.hr.