Iz medija

Kirin novinarima: uzalud vam trud svirači, zaustavit ću vas pravinim putem! A jel?

24.06.2019.
Link na članak

To je već viđeno, ništa čudno, gotovo i očekivano: novinari su ti koji fabriciraju događaje i od Virovitice grade grad slučaj. Ne oni koji „zaborave“ prijaviti svoju imovinu, ne oni čija djeca prijete i šire nacionalnu netrpeljivost i mržnju, ne oni koji prebiju svog stranačkog druga pa onda kažu da se strovalio niz stepenice, ne oni koji su pravomoćno osuđeni jer su na portalu anonimno hvaleći sami sebe i svoju stranku, vrijeđali druge ljude, ne oni koji su dozvolili krađu najmanje 17 milijuna kuna, ne oni koji nisu obavili obdukciju, a morali su kako bi se rasvijetlila čudna smrt jednog čovjek...

Ne, nitko od njih nije kriv što se u hrvatskoj javnosti Virovitica doživljava kao grad slučaj. Krivi su, eto, tvrdi Ivica Kirin u svom dramatičnom obraćanju javnosti na izvanrednom aktualnom satu Gradskog vijeća, novinari koji su o tome izvještavali.

Što kaže Kirin?

Cilj novinarskog izvještavanja je rušenje gradske uprave i gradonačelnika
Ne mogu govoriti o meni poznatim činjenicama iz razloga zakonske obaveze o provođenju tajnosti postupaka dok nadležne institucije ne završe svoj posao. Ali mogu govoriti o netočnim činjenicama koje su plasirali mediji, a najviše organizirani pojedinci iz Virovitice koristeći i skrivajući se iza novinarskih uradaka svojih kolega koje obilato servisiraju neistinama i kojima je svima skupa zajednički cilj rušenje ove gradske uprave i mene kao gradonačelnika.

Dno dna novinarstva

Brojni novinarki izvještaji i komentari o mojoj kaznenoj prijavi protiv Siniše Palma na žalost bili su i predstavljaju dno dna novinarskog izvještavanja, sramota za struku. Na žalost bez javne osude, bar za sada. Pitaju se mnogi, pa i ja osobno zašto je došlo do zamjene teza? Tko je unaprijed odabrana žrtva, a tko krivac. Kad čitam sve ono to su mediji o meni napisali ne mogu si oteti dojmu da osobe i pojedinci koji zazivaju događanje naroda zamjenjuju svjesno i s namjerom teze tko je dobar, a tko loš. Narod se zapravo može okupiti jedino na toj zamjeni uloga računajući da ljudi reagirati emocionalno i povodljivo, pitajući se je li to istina.

Novinari nastoje unijeti košmar, strah i mržnju

Kao osoba koja se bavi politikom objede internetske anonimne javnosti i nekolicine novinarčića razumijem no postoji granica kad takvi postupci širenja neistina unose u priču moju obitelj, moju suprugu, bližnju i širu okolinu pa ih osobno, pravnim putem moram zaustaviti. Takozvanim lokalnim medijima koji se tako odnose prema meni i mojoj obitelji nastojeći unijeti košmar, strah i mržnju u našu Viroviticu i šire poručujem: uzalud vam trud svirači. Virovitičani nikad neće prihvatiti vaša mjerila vrijednosti. Virovitica neće prihvatiti mržnju i nasilje u rješavanju problema. Virovitica to neće činiti na ulici nego na legitimnim izborima kao u svakom demokratskom društvu.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.