Iz medija

Kardinal Bozanić nije smješten u hotelu Sheraton

23.03.2020.
Link na članak

Neposredno nakon zemljotresa koji su u ranim jutarnjim satima jučer pogodili zagrebačko područje, društvenim mrežama i drugim oblicima komuniciranja masovno su se počele širiti dezinformacije povezane s potresom. Na njih je, kao što smo ranije pisali, brzom reakcijom upozorila i Seizmološka služba te demantirala da zasigurno slijedi još razornije podrhtavanje.

Društvenim se mrežama brzo počela širiti i informacija da su rodilje iz značajno oštećene Petrove bolnice premještene u vojne šatore ispred Kliničkog bolničkog centra Dubrava, dok je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić smješten u zagrebački hotel Sheraton.

Ranije danas Faktograf je zaprimio zahtjev čitatelja da provjerimo ovu informaciju. Kontaktirali smo Zvonimira Antića, glasnogovornika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koji je demantirao tu vijest.

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić smješten je u prostorima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu nakon što su stručne službe utvrdile teška oštećenja od potresa na Nadbiskupskom dvoru”, rekao nam je Antić.

Upitali smo ga je li kardinal Bozanić i u jednom trenutku boravio u hotelu Sheraton ili ijednom drugom zagrebačkom hotelu, a glasnogovornik Antić i to je demantirao.

“Kardinal je jučer jedino i isključivo bio u Nadbiskupskom dvoru i njegovu dvorištu te je jučer poslije 15 sati, kada se ispostavilo da iz sigurnosnih razloga više ne može ostati u dvoru, otišao u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište gdje se sve vrijeme nalazi”, kazao je glasnogovornik HBK Faktografu.

Više možete pročitati na faktograf.hr.