Iz medija

Imamo dokaz: Na HRT trebala doći zastupnica Albanaca, sve je naprasno otkazano

09.10.2019.
Link na članak

HRVATSKA radiotelevizija našla se u novom skandalu. HRT je prvo u nedjelju izbore na Kosovu najavio srpskom zastavom koja je stajala u pozadini za vrijeme trajanja cijele najave priloga. Ta je blamaža javne televizije onda naljutila predstavnike Albanaca, saborsku zastupnicu iz redova te manjine Erminu Lekaj Prljaskaj i kosovskog veleposlanika koji su se sastali s vodstvom HRT, a na sastanku je bio i glavni ravnatelj Kazimir Bačić.

Nakon sastanka Lekaj Prljaskaj je na Facebooku objavila da se na sastanku zapravo uređivao program HRT-a, a da su šefovi javne televizije obećali da će ih ugostiti, poslati kamere na Kosovo i da će im jedini izvor informacija o stanju na Kosovu odsad biti Radio televizija Kosovo, ali i da će se pokrenuti stegovni postupak protiv trojice djelatnika koji su detektirani kao krivci za srpsku zastavu u najavi priloga.

Skandal je za HRT upravo postao gori, Index je došao do potvrde da su htjeli realizirati skandalozni dogovor.

S javne su televizije naime danas odaslali priopćenje u kojem su činjenicu da je zastupnica albanske manjine na Facebooku objavila da se na sastanku nje i kosovskog veleposlanika sa šefovima HRT-a zapravo uređivao program te televizije nazvali "pogrešnim interpretacijama i "neutemeljenim tvrdnjama" koji su se pojavili u hrvatskim medijima. 

No Index je došao do još jedne potvrde da HRT ne samo da je dao skandalozna obećanja albanskim predstavnicima, nego ih je itekako namjeravao provesti u djelo. 

Podsjetimo, zastupnica Lekaj Prljaskaj napisala je između ostalog i da je na sastanku dogovoreno da HRT u programu ugosti nju i veleposlanika. 

Više možete pročitati i pogledati na index.hr