Iz medija

HTV otkazao emisiju Hrvatska uživo: Na prvom programu Sveti Leopold, a na drugom Sveti Ilija

13.04.2016.
Link na članak

"ZBOG izravnog prijenosa ceremonije dočeka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića danas nema emisije Hrvatska uživo", javili su s HRT-a.

Naime, u zagrebačkoj katedrali do 18. travnja bit će izloženo tijelo hrvatskog kapucina sv. Leopolda Bogdana Mandića kojeg je papa Franjo, zajedno s p. Piom, proglasio zaštitnikom Godine milosrđa, kažu s HTV-a. Prema rasporedu ceremonija će se emitirati od 16.50 do 18.05 sati. 

Na Drugom programu HTV-a u to vrijeme emitira se još jedna emisija s religioznim naslovom  "Svete planine svijeta: Sveti vrhovi starog kontinenta - Tragom Svetog Ilije", a riječ je o dokumentarnoj seriji.

Hrvatska uživo jedna je od najgledanijih emisija koja se emitira svakog radnog dana na prvom programu HTV-a, a podjednako je bila temom kritika kako bivše, a tako i sadašnje vlasti. 

 

Nije cenzura nego štednja!?

Podsjetimo kako je v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić predložen i izabran od strane HDZ-a za to mjesto. Kovačić je s Velimirom Bujancem i sličnim radnicima u opskurnim medijima sredinom prošle godine osnovao prohdz-ovsku novinarsku paraudrugu Hrvatski novinari i publicisti (HNIP), a većina HTV-ovih HNIP-ovaca zauzeli su uredničke pozicije na Prisavlju.

Na sve češće optužbe o cenzuri Kovačić za sada odgovora kako nema dovoljno novca i ljudi pa je prisiljen štedjeti otkazivanjem suradnje i prijenosa događaja.