Iz medija

HRT-ova novinara i urednika Joška Martinovića Grad Metković posmrtno nagradio

16.07.2017.
Link na članak

Gradsko vijeće Grada Metkovića na prijedlog Odbora za javna priznanja ovoga je tjedna donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2017. godinu. Nagradu Grada Metkovića za životno djelo u obliku povelje i novčane nagrade posmrtno je dobio dugogodišnji HRT-ov novinar i urednik Joško Martinović.

„Bilo koja nagrada koju Joško posmrtno dobije, ma i sam spomen njegova imena, u isto vrijeme u meni budi ponos, ali i tugu što ne mogu barem na trenutak vidjeti njegovo lice dok prima nagradu. Osobito u ovome slučaju kad ga njegov Metković nagrađuje za životno djelo. Znam koliko mu je značio, koliko ga je volio, koliko je Metković smatrao svojim gradom. Baš zbog toga ova nagrada cijeloj obitelji izaziva iznimne emocije. Zahvalna sam svima koji nisu zaboravili važnost Metkovića u Joškovu životu“, ističe Joškova supruga i HRT-ova urednica Jagoda Martinović.

Druga je dobitnica Nagrade Grada Metkovića za životno djelo Radojka Bagur, a dobitnici su nagrade Narona iz područja obrazovanja i kulture Svjetlana Bebić i Vinko Vuković.

Izvor: HRT