Iz medija

HRT-ov prilog o smrti Georgea Michaela izazvao burne reakcije

27.12.2016.
Link na članak

Prilog o iznenadnom odlasku Georgea Michaela u podnevnom Dnevniku HRT-a izazvao je žestoke reakcije na društvenim mrežama, a od takvog obilježavanja smrti slavnog glazbenika ogradio se na društvenim mrežama i glazbeni urednik na HR2 Davor Medaković.

Iako je za sobom ostavio hitove koji će otići u vječnost te posljednjih 35 godina sudjelovao aktivno u humanitarnom radu, prilog o smrti Georgea Michaela na HRT-u u prvom planu je imao njegov privatni život i skandale. Kako je rečeno u podnevnom Dnevniku HTV-a, 'glazbenikov život bio je prožet alkoholom, drogom, homoseksualizmom i bizarnim incidentima'.

Mnogima se takav način prezentacije nije nimalo svidio, pa ni glazbenom uredniku na HR2 Davoru Medakoviću koji je o tome otvoreno progovorio na svom Facebook profilu.

'... baš mi žao i ne odgovaram, pače gnjusno odbacujem ovakve priloge iz medijske kuće za koju radim, tješim se i nadam da je to stanje - privremeno. Padamo slobodnim padom u vjerodostojnosti i normalnom, profesionalnom, nepristranom novinarskom izvještavanju i komentiranju zbilje, srećom, ja odgovaram za dio glazbe... i tu se još držimo', napisao je Medaković.

'Velika sramota! Ne treba uložiti puno istraživačkog rada da bi se nečiji život, a pogotovo ovakve zvijezde, sažeo u nekoliko lijepih rečenica...' bio je jedan od brojnih komentara na post Davora Medakovića.