Iz medija

Divjak sve sličnija Borasu – U emisiji NU2 držala nam je lekciju što je novinarsko sustavno bavljenje nekom temom

24.06.2019.
Link na članak

Srednja.hr

Današnja gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Među iscrpnim temama o reformi obrazovanja, plaćama profesora i općem stanju u resoru, ministrica je odgovorila na pitanje zašto nikada nije dala intervju za portal Srednja.hr.

U posljednje dvije godine otkako je postala ministrica, kaže, najviše je komunicirala upravo s našim portalom, a intervju nije dala jer ‘se ne sjeća da je Srednja.hr to zatražila’. Podsjetimo, u siječnju 2018. uputili smo službeni zahtjev za intervjuom, a do ministrice smo pokušali neformalno doći i putem njenog PR tima, no odgovor nikada nismo dobili.

Odgovarajući na brojna otvorena pitanja i nedoumice oko reforme obrazovanja, tzv. Škole za život, ministrica Blaženka Divjak u današnoj emisiji Nedjeljom u dva dotakla se i svoje komunikacije s novinarima portala Srednja.hr.

Na pitanje urednika i voditelja emisije Aleksandra Stankovića kako to da nikada nije dala intervju našem portalu, kazala je kako se ne sjeća da su novinari portala zatražili intervju.

– Ono što se stalno događa kada mi imamo priliku da se postavljaju pitanja, oni nikada ne postavljaju pitanja. Intervju nisam dala jer se ne sjećam da su ga u zadnje vrijeme zatražili. Možda su ga tražili prije godinu ili dvije, ne sjećam se, ili uopće nisu tražili, rekla je ministrica Divjak.

No, da osvježimo ministrici pamćenje. Portal Srednja.hr službeni je zahtjev za intervjuom uputio još u siječnju 2018. godine, dakle u prvih šest mjeseci njezinoga mandata. Usto, novinari portala su do danas nekoliko puta i neformalno pokušali doznati od njenog PR tima postoji li mogućnost za intervju s ministricom. Bilo službeno ili neslužbeno, odgovor na naše upite nikada nismo dobili.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.