Aktualno

Aktualno - vijesti

Novinarski problemi s lokalnim šerifima

Odnos pojedinih čelnika lokalnih vlasti prema novinarima, nije uvijek na zadovoljavajućoj razini, budući da ima primjera ponižavanja i vrijeđanja, kazano je na sastanku predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko sa članovima varaždinskog ogranka HND-a. 

 

 

07.12.2019.

Čelnici Sindikat novinara i Sindikata grafičara i nakladničke djelatnosti u Slavoniji

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, zajedno sa predstavnicima Sindikata grafičara i nakladničke djelatnosti Hrvatske održali su sastanka s jednim od čelnika Uprave Glasa Slavonije Bojanom Divjakom i članovima sindikata u Glasu Slavonije u Osijeku, priopćili su iz Sindikata novinara Hrvatske. 

06.12.2019.

Sindikat novinara i dalje solidarno uz nenastavno osoblje u obrazovnim ustanovama

Sindikat novinara Hrvatske i dalje solidarno stoji uz nenastavno osoblje u našim obrazovnim ustanovama. Kada smo podržali zahtjeve učitelja i dali potporu sindikatima obrazovanja koji su vodili štrajk ta potpora bila je usmjerena i prema 12.000 kuharica, čistačica, domara, portira i 3000 računovođa i tajnika.

05.12.2019.

GONG: Vladi poslati inspekciju zbog skrivanja dokumenata

Nedopustivo je da hrvatska Vlada ignorira hrvatske zakone i potkopava rad nezavisne institucije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, priopćili su iz GONG-a te pozvali povjerenika za informiranje da postupi prema službenoj dužnosti i pošalje inspekcijski nadzor u Vladu kako bi se mogle utvrditi činjenice u slučaju Helsinki.

 

 

05.12.2019.

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2019. godini

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.

04.12.2019.

Dobitnici nagrade Hrvoje Mateljić: Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak

Na svečanosti u Novinarskom domu dodijeljene su Liderove nagrade Hrvoje Mateljić najboljim gospodarskim novinarima u Hrvatskoj. Ovogodišnji dobitnici su Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak. Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. 

03.12.2019.

Malteški premijer sprema se na ostavku zbog afere oko ubojstva novinarke

Malteški premijer Joseph Muscat kazao je svojim suradnicima da se planira odmah povući s dužnosti, objavio je u petak list Times of Malta.

29.11.2019.

Konferencija "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija": Podrška ozbiljnom novinarstvu

U borbi protiv lažnih vijesti ključno je jačanje profesionalnih standarda u medijima i podrška ozbiljnom i kritičkom novinarstvu, istaknuto je u srijedu na međunarodnoj konferenciji "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnom novinarstvu".

27.11.2019.

Osječki sud potvrdio optužnicu protiv HDZ-ova zastupnika Lucića

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo optužnicu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, doznaje se na Sudu.

25.11.2019.

Nisi sama! Zaustavimo online nasilje i trolanje novinarki zajedno!

Međunarodna federacija novinara (IFJ) pokrenula je akciju kojom se želi poslati snažna poruka svima da novinari neće trpjeti bilo kakvu vrstu nasilja, a posebno online nasilje i trolanje kolegica novinarki.

24.11.2019.