Aktualno

Aktualno - vijesti

Govor predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića

U nastavku možete pronaći govor predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića povodom svečanosti dodjele nagrada HND-a za 2016. godinu.

03.05.2017.

Leković: Govor mržnje i napadi na novinare su povezani

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković na konferenciji 'Govor mržnje u medijima i napadi na novinare' održanoj u utorak naglasio je 'kako je u Hrvatskoj sve više govora mržnje te da oni koji bi se trebali boriti protiv toga to ne čine'.

02.05.2017.

SNH: Medijskim poslodavcima ne može se dopustiti da rade što ih je volja

Povodom Svjetskog dana slobode medija Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva svoje članove kao i sve druge novinare i medijske radnike u Republici Hrvatskoj da u srijedu, 3. svibnja, od 11,55 do 12,00 sati – tradicionalnom simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore svoje čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija, čime se izravno ugrožava sloboda medija i pravo javnosti na kvalitetno informiranje.

02.05.2017.

Konferencija HND-a „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“

Povodom Svjetskog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške, organizira konferenciju „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“.

28.04.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za travanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

28.04.2017.

HRT pokreće javnu raspravu o prijedlogu programskih obveza

Hrvatska radiotelevizija 29. travnja otvara javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza HRT-a kao dijelu budućega ugovora o obavljanju javne medijske usluge za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022., koji sklapaju HRT i Vlada.

28.04.2017.

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo prijedlog novog ugovora s Vladom

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je prijedlog novog Ugovora između HRT-a i Vlade za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. i uputilo ga u javnu raspravu koja će trajati 45 dana.

27.04.2017.

Smjene na HRT-u: Bruno Kovačević na čelu HTV 1, Tomislav Štengl v.d. glavnog urednika HTV 2

Vodstvo HRT-a u izvijestilo je kako je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića, imenovao Brunu Kovačevića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije nakon što je dosadašnji vršitelj dužnosti glavnoga urednika HTV-a 1 Miro Branković podnio osobni pismeni zahtjev za razrješenjem s te dužnosti.

27.04.2017.

Reporteri bez granica objavili Indeks slobode medija 2017.: Hrvatska pala za 11 mjesta

Na ljestvici slobode medija Reportera bez granica za 2017. godinu Hrvatska je u odnosu na prošlu godinu pala za 11 mjesta i nalazi se na 74. mjestu, što ju, uz Crnu Goru, čini najlošije pozicioniranom zemljom u okruženju.

26.04.2017.

HND i Sindikat novinara na HRT-u oštro osuđuju verbalni ispad Željka Keruma na legitimno pitanje Ivane Šilović, novinarke HRT centra Split

Povodom jučerašnjeg verbalnog ispada kandidata za mjesto gradonačelnika grada Splita, Ogranak HND-a na HTV-u i Sindikat novinara i medijskih radnika na HRT-u upozorava na nedopustivu razinu javne komunikacije Željka Keruma koji je na legitimno novinarsko pitanje Ivane Šilović o dugovima njegovih tvrtki, umjesto odgovora kolegicu zasuo uvredama i prozivkama.

26.04.2017.