Aktualno

Aktualno - vijesti

Kako upravljati svojim mentalnim zdravljem kao novinar

Važno je prepoznati vrijednost novinarstva u pružanju vitalnih informacija zajednicama pogođenim krizom. To je slučaj i s koronavirusom, kao što je bilo i u drugim zdravstvenim krizama i velikim pričama poput katastrofa i sukoba. Iako je ovo velika i važna tema, ona ne smije štetiti našem zdravlju.

 

29.03.2020.

NOVINARSKA Priča - ŽIVOT U VRIJEME COVID-a 19 - JESAM LI JA TAJ

Piše: Budimir Žižović

 

Ne tako davno, bijah na bolničkome liječenju, poslije jednog delikatnog, ali ne i klasičnog operativnog zahvata. Sve skupa, u dvije bolnice, nekih mjesec dana. Za mene, nabijeđenog radoholičara, zdravoumirovljeničkog usmjerenja, bolesnički režim, uza sve radikalne promjene u odnosu na zdravu svakodnevicu, djelovao je ipak kao prihvatljivi usud. 

28.03.2020.

Državno odvjetništvo u Virovitici zatražilo pet mjeseci zatvora za novinarku jer je ispisala grafit na zgradi

Virovitički Općinski sud zaprimio je optužnicu Državnog odvjetništva u Virovitici protiv slobodne novinarke Ive Anzulović zbog oštećenja tuđe stvari, kažnjivog po članku 235. kaznenog zakona, kako stoji u optužnici.

28.03.2020.

SafeJournalists: Izvanredno stanje se ne smije koristiti za ograničavanje slobode medija

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 8.200 članova, poziva gradsku upravu Zrenjanina da ne zloupotrebljava trenutačno izvanredno stanje i Općinsko državno odvjetništvo u ovom gradu da hitno povuče krivične prijave protiv ekipe KTV televizije iz Zrenjanina.

 

28.03.2020.

Potpora neovisnom novinarstvu u usluzi javnog interesa unutar Europe

Filantropska inicijativa za demokraciju i solidarnost u Europi, Civitates, objavljuje prijedloge osnovnih potpora u svrhu jačanja novinarskih organizacija od javnog interesa širom Europe.

28.03.2020.

Zgrada HINA-e izvan upotrebe, podrška i pomoć kolega iz europskih novinskih agencija

Zgrada HINA-e na Marulićevu trgu teško je stradala u potresu te su statičari procijenili da je neupotrebljiva za daljnju upotrebu. Ravnateljica HINA-e Branka Vojvodić ističe da su najveća oštećenja na urušenom trećem i četvrtom katu te na popucalom stubištu.

27.03.2020.

Informacija za nakladnike radija i televizija vezana uz programske obaveze

Vijeće za elektroničke medije, uzimajući u obzir mjere i preporuke Vlade Republike Hrvatske vezane uz suzbijanje negativnih utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo, te razumijevajući izvanredne okolnosti i položaj nakladnika radija i televizije izazvan pandemijom, nastoji olakšati njihovo djelovanje u novonastalim uvjetima, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije. 

 

 

27.03.2020.

COVID-19: Važna je socijalna sigurnost za sve

Podružnice EFJ-a naporno rade na zaštiti svojih članova, uključujući sve veći broj freelancera, izvjestili su iz Europske federacije novinara.

25.03.2020.

SafeJournalists: Regionalna platforma oštro osuđuje fizički napad na ekipu novina Blic

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 8.200 članova, oštro osuđuje fizički napad na ekipu novina Blic u Sjevernoj Mitrovici.

 

25.03.2020.

Upozorenje o objavi komercijalnih komunikacija – svim pružateljima medijskih usluga

Upozoravaju se svi pružatelji elektroničkih medija u Republici Hrvatskoj da svoje audiovizualne komercijalne komunikacije objavljuju na način da se mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite takvim porukama ne kompromitiraju, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije. 

24.03.2020.