Aktualno

Aktualno - vijesti

Konferencija o sigurnosti novinara povodom Svjetskog dana slobode medija

Povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, Europska federacija novinara (EFJ) organizira 2. i 3. svibnja 2023. završnu onferenciju projekta Safety4Journalists . Konferencija koja će istaknuti dobre prakse sigurnosti u medijima od strane sindikata, medijskih poslodavaca, kreatora politika i međunarodnih stručnjaka.

20.04.2023.

Svečana dodjela "Velebitske degenije" danas u podne

U petak, 21. travnja, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva dodijelit će godišnje nagrade za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša. Svečana dodjela nagrade počinje u Novinarskom domu u Zagrebu u 12 sati, a moći će se pratiti na Facebook-stranici HND-a

20.04.2023.

Odbor za medije pokreće postupak izbora četiri člana Programskog vijeća HRT-a

Predsjedniku i troje članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) u srpnju istječu mandati, pa će saborski Odbor za informiranje i medije u četvrtak utvrditi tekst javnog poziva za izbor četiri člana toga tijela.

18.04.2023.

U petak svečana dodjela "Velebitske degenije"

Ususret Danu planeta Zemlje, u petak, 21. travnja 2023. Zbor novinara za okoliš HND svečano će dodijeliti "Velebitsku degeniju", nagradu za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša za 2022. godinu. Dok još čuvamo imena ovogodišnjih dobitnica i dobitnika, s ponosom objavljujemo imena svih dosadašnjih dobitnika nagrade. 

18.04.2023.

OTVOREN NATJEČAJ ZA NOVINARSKE NAGRADE "ANĐELKO ERCEG" I "SINIŠA GLAVAŠEVIĆ"

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva raspisao je Natječaj za novinarske nagrade za najbolje radove za lokalno novinarstvo "Anđelko Erceg" i "Siniša Glavašević" objavljene od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

14.04.2023.

Hrvatsko novinstvo u „medijskoj pustinji“

-Mediji bi se trebali sufinancirati putem javnog natječaja s jasnim kriterijima dodjele i neovisnim povjerenstvima koja će odlučivati o raspodjeli sredstava, izjavila je glavna tajnica HND-a Melisa Skender za portal Međunarodne fedetracije novinara (EFJ)europeanjournalists.org u tekstu koji se bavi postojanjem živih i neovisnih lokalnih medija koji služe javnom interesu lokalnih zajednica kao kamen temeljcu demokratskih društava.

12.04.2023.

Pamtimo imena prošlogodišnjih dobitnika "Velebitske degenije", već znamo tko su ovogodišnji!

Imena ovogodišnjih dobitnika "Velebitske degenije" već znamo, ali ih držimo pod embargom do svečane dodjele 21. travnja, dan uoči Dana planeta Zemlje, kada se već četvrt stoljeća tradicionalno dodjeljuje nagrada za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša Zbora novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva.

11.04.2023.

SafeJournalists: Prijetnje TV voditelju Ivanu Ivanoviću u Srbiji

Voditelj Ivan Ivanović sinoć je na svom Twitteru objavio da su on i njegova obitelj dobili prijetnje od Sima Spasića, predsjednika Udruge obitelji kidnapiranih, ubijenih i nestalih s prostora Kosova i Metohije.

 

10.04.2023.

Prijavite se za projekt Lokalni mediji za demokraciju

Pokrenut je novi program dodjele bespovratnih sredstava Lokalni mediji za demokraciju; pilot projekt financiranja medija kojim će se dodijeliti financijsku potporu od 1.200.000 eura lokalnim, regionalnim medijima i medijima zajednice koji djeluju u javnom interesu u takozvanim područjima “Pustinja vijesti” u Europi.

07.04.2023.

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 2023. godine

Šesti po redu Dani medijske pismenostiu u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održat će se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga, objavili su na portalu medijskapismenost.hr. 

 

06.04.2023.