Aktualno

Aktualno - vijesti

Predstavljen HND-ov Centar za razvoj medija

Na inauguracijskoj konferenciji u Novinarskom domu predstavljen je Centar za razvoj medija, novi projekt Hrvatskog novinarskog društva i Norveškog instituta za novinarstvo, ostvaren u okviru Fonda za bilateralnu suradnju EEA Grants i Norwegian Grants.

24.10.2016.

Muškarac prijetio bombom pred HRT-om, incident prošao bez ozlijeđenih

Zagrebačka policija potvrdila je da je jutros pred portu Hrvatske radiotelevizije (HRT) došao rastrojeni muškarac s ručnom bombom prijeteći da će se raznijeti, ali je incident prošao bez ozlijeđenih jer je bombu predao policijskim djelatnicima koji su stigli na intervenciju.

23.10.2016.

Tražimo da o prijetnjama novinarima raspravlja Hrvatski sabor

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) duboko je zabrinuto činjenicom da i dalje nije riješen niti jedan slučaj prijetnji novinarima u Hrvatskoj te da se broj uvreda koje uključuju govor mržnje kao i izravnih prijetnji novinarima posljednjih dana čak i povećao.

23.10.2016.

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić primila prijeteće pismo

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić primila je prijeteće pismo koje sadrži niz gnjusnih uvreda na njen i račun predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića. U potpisu pisma stoji Jedan HOS-ovac (Za dom spremni), a njegovu presliku možete vidjeti u nastavku. 

21.10.2016.

Obuljen preuzela Ministarstvo kulture

Nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek preuzela je jučer dužnost od prethodnika Zlatka Hasanbegovića, najavivši razgovor o povećanju proračuna ministarstva za iduću godinu i reviziju Zakona elektroničkim medijima. 

21.10.2016.

Zviždači trebaju zaštitu EU: potpišite peticiju #whistleEU

“Važno je biti zaštićen na razini EU jer se pitanje što je javni interes može razlikovati od zemlje do zemlje“, poručio je zviždač koji je otkrio LuxLeaks Antoine Deltour. Peticiju možete podržati ovdje.

20.10.2016.

Inauguracijska konferencija povodom otvaranja 'Centra za razvoj medija'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva Vas na inauguracijsku konferenciju povodom otvaranja 'Centra za razvoj medija', zajedničkog projekta Hrvatskog novinarskog društva i Norveškog instituta za novinarstvo (NIJ), ostvarenog u okviru programa Fonda za bilateralnu suradnju EEA i Norway grants.

19.10.2016.

HRT će sam naplaćivati dugovanja za RTV pristojbu

Hrvatski je sabor većinom glasova dopunio Zakon o HRT-u, pa će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

19.10.2016.

Proračun i reforme prioritet buduće ministrice kulture, o neprofitnim medijima ne iznosi stav

Buduća ministrica kulture Nina Obuljen poručila je kako želi da ju se cijeni po onome što će raditi kao ministrica. Nije željela odgovoriti kako će se postaviti prema neprofitnim medijima. 

19.10.2016.

Nina Obuljen Koržinek kandidatkinja za ministricu kulture

Nina Obuljen Koržinek, znanstvena suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose, kandidatkinja je za ministricu kulture u budućoj Vladi. Obuljen Koržinek obnašala je dužnosti pomoćnice ministra kulture i državne tajnice zadužene za područja kulture i medija od 2006. do 2011., u mandatu Bože Biškupića i Jasena Mesića. 

19.10.2016.