Aktualno

Aktualno - vijesti

114 novinara u konkurenciji za novinarske nagrade HND-a

Čak 114 novinara natječe se ove godine za nagrade Hrvatskog novinarskog društva. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija – za televizijsko, radijsko, internet, pisano i istraživačko novinarstvo, novinsku fotografiju, snimateljski rad te za životno djelo i novinara godine.

09.04.2017.

Na sudovima čak 100 kaznenih predmeta protiv novinara

U prvom tromjesečju 2017. pred općinskim sudovima u Hrvatskoj vodilo se 100 kaznenih predmeta protiv novinara za djela povrede časti i ugleda, stoji u pregledu statističkih podataka Ministarstva pravosuđa o predmetima protiv novinara. 

07.04.2017.

Sabor imenovao nove članove Upravnog vijeća Hine

Bruno Dobronić, Maja Pleskalt i Romana Bogut u Vijeće su imenovani kao ekonomski, pravni i informatički stručnjaci, a Slavica Cvitanić ponovno kao predstavnica Radničkog vijeća Hine. Sabor je pojedinačno glasovao o svakom od njih. Pleskalt je izglasovana jednoglasno, a ostali većinom glasova.

06.04.2017.

Sabor: Bez rasprave o starim i novim članovima Upravnog vijeća Hine

Hrvatski sabor jutros je bez rasprave odradio prijedlog o razriješenju dijela članova Upravnog vijeća Hine i imenovanju novih, o čemu bi trebao glasovati u petak. 

05.04.2017.

Zbor novinara za okoliš HND-a: "Nagrada Velebitska degenija nije u funkciji marketinga HEP-a"

Predsjednica Zbora novinara za okoliš HND-a Silva Celebrini odbacila je optužbu Zelenog foruma da je nagrada "Velebitska degenija" u funkciji HEP-ova zelenog marketinga te poručila da se radi o vrijednoj novinarskoj nagradi koja se dodjeljuje već 18 godina.

04.04.2017.

Srđan Vrančić najuspješniji hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Šest hrvatskih novinara sudjelovalo je na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u francuskom skijaškom centru Val Cenis. Najbolje plasirani od hrvatskih novinara u veleslalomu bio je Srđan Vrančić, foto-reporter Cropix-a. Nakon što je u utrci veleslaloma bio peti, a u nordijskom skijanju zauzeo 16. mjesto, Vrančić se u kombinaciji plasirao među prvih deset - na sedmo mjesto.

03.04.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za ožujak, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

03.04.2017.

Održan okrugli stol "Mediji i pravosuđe"

Transparentnost pravosuđa, odnosi pravosudnih tijela s novinarima, novinari u sudskim postupcima, ograničenja pristupa informacija u sudskim predmetima, izloženost pravosudnih tijela medijskoj kritici te odgovornost i stručnost novinara bile su teme okruglog stola Mediji i pravosuđe kojeg su organizirali Ministarstvo pravosuđa i HND u cilju poboljšanja odnosa i razumijevanja između novinara i pravosudnih institucija.

01.04.2017.

Održana radionica Centra za razvoj medija “Integracija podataka i novinarstvo”

 U Novinarskom domu održana je radionica Centra za razvoj medija Hrvatskog novinarskog društva “Integracija podataka i novinarstvo” koju je vodio Filip Rodik, član HrOpen ekspertne skupine Code for Croatia. 

31.03.2017.

Odbor za medije: razriješiti dio starih i imenovati nove članove Upravno vijeće Hine

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije jednoglasno je i bez rasprave odlučio i predložio Hrvatskom saboru razrješenje dijela članova Upravnog vijeća Hine kojima je istekao mandat te predložio da se na njihovo mjesto imenuju Bruno Dobronića, Maja Pleskalt i Romana Bogut te ponovno, na prijedlog Radničkog vijeća Hine, Slavica Cvitanić.

31.03.2017.