Aktualno

Aktualno - vijesti

Domagoj Margetić pitao premijera stoji li HDZ i država iza prijetnji, pljačke i napada na njega

Istraživački novinar Domagoj Margetić poslao je u srijedu otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem tvrdi da mu je u provali stana, među ostalim, ukraden laptop i disk s dokumentima pa postavlja pitanje stoje li HDZ i država iza prijetnji, pljačke, ali i pokušaja njegova ubojstva iz 2014.

02.08.2017.

Objavljen natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva objavljuje natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac".

01.08.2017.

Nakon razgovora s Hedlom Uskok će odlučiti o istrazi protiv Lucića

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

29.07.2017.

HND pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara da ga podmiti

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravlja odluku kolege Drage Hedla da objavi dokaz o pokušaju političara Franje Lucića da ga podmiti ne bi li Hedl odustao od objavljivanja priče na portalu Telegram.hr o poslovnim problemima Lucićevih tvrtki i sumnjivim imovinskim transakcijama.

28.07.2017.

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio ostavku zbog optužbi za podmićivanje novinara Drage Hedla

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

27.07.2017.

BIRN produljio rok za prijave na ljetnu školu istraživačkog novinarstva u Dubrovniku

BIRN ljetna škola istraživačkog novinarstva održat će se od 20. do 26. kolovoza 2017. u Dubrovniku, a namijenjena je novinarima s iskustvom u istraživačkom novinarstvu i ostalim novinarima koji se žele upoznati s novim trendovima i surađivati s mlađim kolegama.

27.07.2017.

Postavljena spomen-ploča Egonu Scotlandu, prvom poginulom novinaru u Domovinskom ratu

Egonu Scotlandu, prvom novinaru poginulom u Domovinskom ratu, u srijedu je u glinskom naselju Jukinac, na mjestu ranjavanja, na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, Grada Glina i Udruge Jukinac, postavljena spomen-ploča, koju je otkrio savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu Arne Hartig.

26.07.2017.

Izašao srpanjski Newsletter HND-a

U najnovijem Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

25.07.2017.

Intervju s Judith Purkarthofer: Što su „mediji zajednice“?

Ministarstvo kulture uskoro bi trebalo raspisati natječaj za dodjelu više od 30 milijuna kuna Europskog socijalnog fonda „medijima zajednice“. Kako je jedini preostali domaći fond za sufinanciranje medijskih programa, onaj Agencije za elektroničke medije, iscrpljen za ovu i iduću godinu, novcu namijenjenom „medijima zajednice“ podjednako se nadaju svi vlasnici medija u Hrvatskoj. No, što su „mediji zajednice“ i ima li ih uopće u Hrvatskoj? S obzirom na to da su mediji zajednice relativno nepoznat pojam u hrvatskom kontekstu, pobliže o samom konceptu i praksi medija zajednice razgovarali smo s Judith Purkarthofer, predsjednicom Foruma medija zajednice Europe (Community Media Forum Europe).

23.07.2017.

HRT se ispričao gledateljima zbog prekida u emitiranju Dnevnika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) uputila je sinoć ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju središnjeg Dnevnika HTV-a, do koje je došlo zbog, kako je rekla voditeljica nakon što je emitiranje nastavljeno, "teške havarije u tehnici".

23.07.2017.