Aktualno

Aktualno - vijesti

Nije potvrđena optužnica protiv Franje Lucića, transkript razgovora s Hedlom izdvojen kao nezakonit dokaz

Osječki Županijski sud u srijedu nije potvrdio optužnicu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu, jer je sjednica optužnog vijeća prekinuta nakon odluke da se iz spisa, kao nezakonit dokaz, izdvoji transkript telefonskog razgovora između Lucića i Telegramova novinara, doznaje se na sudu.

22.05.2019.

Velebitsku degeniju dobili Željko Bukša, Mirjana Žugec-Pavičić, Jagoda Bastalić i Goran Šafarek

Na Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan hrvatske prirode u Novinarskom domu u Zagrebu danas je održana 21. svečana dodjela nagrade Velebitska degenija za 2018. za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode. Ovogodišnji dobitnici su novinar Željko Bukša u kategoriji tisak i internet, Mirjana Žugec Pavičić u kategoriji radio, Jagoda Bastalić za televizijski prilog i Goran Šafarek za fotografiju.

22.05.2019.

Okolišni novinar prosvjedovao na Kosinjskom mostu u povodu Dana biodiverziteta i nagrade koju sponzorira HEP

Okolišni novinar Ivo Lučić održao je u srijedu na Kosinjskom mostu, u povodu Dana biodiverziteta i dodjele okolišne nagrade HND-a ''Velebitska degenija'', prosvjed tijekom kojeg je ukazao na činjenicu da nagradu za okolišno novinarstvo sponzorira HEP koji istovremeno planira i provodi projekte što ugrožavaju bioraznolikost u vrijeme najbržeg izumiranja vrsta, između ostalog i gradnju akumulacije i potapanja Kosinjskog polja.

22.05.2019.

HND najoštrije osuđuje fizički i verbalni napad na novinara Danijela Majića

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba koje su bile s njim na novinara Frankfurt Rundschaua Danijela Majića, koji se dogodio u subotu, 18. svibnja 2019., na okupljanju na Bleiburgu.

20.05.2019.

U srijedu svečana dodjela nagrade Velebitska degenija

U povodu Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana hrvatske prirode, 22. svibnja će se u Novinarskom domu u Zagrebu održati svečana dodjela nagrade Velebitska degenija za 2018. godinu za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode.

20.05.2019.

Do 1. rujna prijava izlaganja na književno-znanstveni skup Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozvao je istraživače/ice s različitih područja da do početka rujna pošalju sažetke izlaganja za znanstveno-književni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Emocija, manipulacija, legitimacija".

20.05.2019.

Maja Sever nova predsjednica Sindikata novinara Hrvatske

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever, izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske (SNH) te na toj dužnosti zamjenjuje dosadašnjeg predsjednika Antona Filića iz Večernjeg lista.

18.05.2019.

Radionica za novinare i urednike "Živjeti različitosti - novinarstvo za društvenu pravdu"

Ured UNICEF-a za Hrvatsku poziva novinare i urednike na radionicu "Živjeti različitosti - novinarstvo za društvenu pravdu", koja će se održati u petak, 7. lipnja 2019. godine u prostorijama Ureda u Radničkoj cesti 41/1. 

18.05.2019.

GLAVNA UREDNICA NOVOG LISTA: Našli smo se na meti mrzitelja, iako smo oduvijek njegovali otvorenost

Na zgradi Novog lista, u Zvonimirovoj ulici u Rijeci ujutro su osvanuli grafiti puni govora mržnje. Nepoznat netko ispisao je poruke: "Ubojice za pisaćim strojem" i "Trovači hrvatskoga društva". Ni fasada Novog lista nije ostala pošteđena junaka ili junačina koji su odlučili izraziti svoje mrziteljske stavove sprejem.

18.05.2019.

Programsko vijeće HRT-a bez kvoruma za prvu ovogodišnju sjednicu

Programsko vijeće HRT-a zbog nedostatka kvoruma u petak nije održalo sjednicu na kojoj je trebalo raspraviti praćenje ispunjavanja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom, a predstavnica zaposlenika u Programskom vijeću Maja Sever uputila je apel Saboru da imenuje četiri člana inače jedanaesteročlanog Vijeća koje je nepotpuno već nekoliko mjeseci.

17.05.2019.