Aktualno

Aktualno - vijesti

Podnesen zahtjev za skraćeni stečaj Glasa Istre

Trgovački sud u Pazinu zaprimio je zahtjev za provedbu skraćenog stečaja nad Glasom Istre novine d.o.o, zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i ukupnom iznosu većem od 300.000 eura, javlja Hina.

16.01.2024.

Tom Dubravec prvi je osvajač Trofeja Vrana

Prvenstvo SKI kluba Novinar, sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva, svake zime organizira natjecanje koje je ujedno i izborni dio za hrvatsku reprezentaciju koja će ove godine sudjelovati na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u Kazahstanu. Od ove godine to se natjecanje zove Trofej Vrana u spomen Srđana Vrančića Vranu, prerano preminulog izvrsnog fotoreportera Cropixa i člana Sekcije novinara skijaša HND-a, donosi Novi list.

 

14.01.2024.

SafeJournalists: Hitno pronaći i procesuirati odgovornog za prijetnje novinarima N1 u Srbiji

Novinari N1 dobili su jučer prijetnje putem emaila. Izvjesni Milan M. uputio je web redakciji N1 poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo da će doći dan kada će im (novinarima/kama) biti krvave glave, uz niz psovki, među kojima i one da su nacisti i srbomrsci.

 

13.01.2024.

HND: Izmjene Kaznenog zakona čin su agresije na novinarsku profesiju i javni interes

Vlada ustraje na donošenju Zakona opasnih namjera i ovo je najveći čin agresije na novinarsku profesiju i javni interes u duljem periodu. Nema opravdavanja za donošenje ovih izmjena Kaznenog zakona, kazano je na konferenciji za novinare HND-a upriličenoj u povodu, kako se to sada već uvriježilo nazivati ga u javnosti, donošenja Zakona opasnih namjera.

12.01.2024.

HND: Premijerov napad na N1 nedopustiv je pritisak na medije

Brutalni verbalni napad predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića na N1 televiziju opasna je najava načina na koji će se najmoćniji političar u Hrvatskoj odnositi prema medijima koji mu nisu po volji kako se budu približavali izbori.

11.01.2024.

N1 Hrvatska o izjavi predsjednika Vlade RH: Pritisak na slobodu medija

Ocjena predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da N1 djeluje “polulegalno” i da “nema koncesiju za emitiranje”, izrečena u utorak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, ne samo da je netočna već predstavlja pokušaj pritiska na uređivačku neovisnost i slobodu medija, suprotno europskim zakonskim okvirima zaštite temeljnih vrijednosti demokratskog društva, priopćili su s N1 televizije. 

.

10.01.2024.

Burilović izgubio od Dežulovića

Zagrebački Županijski sud odbacio je žalbu Luke Burilovića kao neosnovanu čime je potvrdio prvostupanjsku odluku Općinskog suda po kojoj Boris Dežulović u svojoj kolumni "Banja Luka Burilović", objavljenoj u Novostima 2021. godine, nije napisao neistine niti je uvrijedio predsjednika Hrvatske gospodarske komore, javlja portalnovosti.com. 

 

05.01.2024.

Pravobraniteljica Ljubičić poslala upozorenje HRT-u zbog diskriminacije žena

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić poslala je upozorenje HRT-u nakon što je od ženskih udruga zaprimila pritužbu o diskriminaciji jer u emisiju Otvoreno na temu protekle godine, u kojoj je sudjelovalo šest sugovornika, nije pozvana ni jedna žena.

04.01.2024.

AEM objavio popis odabranih devet novih hrvatskih fact-checkera

Agencija za elektroničke medije (AEM) izvijestila je da je na drugom pozivu za dodjelu sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija odabrano devet projekata koji se bave raznolikim spektrom tema, od ekonomije i sigurnosnih pitanja do hrane i klimatskih promjena.

22.12.2023.

Makarska kronika ustupila bogati arhiv Gradskoj knjižnici

Potpisivanjem sporazuma o ustupanju arhive jedne od najboljih loklanih novina u Hrvatskoj Makarske kronike, Gradska knjižnica Makarska postala je bogatija za vrijedna ahiv koji obuhvaća sve brojeve Makarske kronike od 2002. do 2022., koji će na taj način biti sačuvani i dostupni javnosti.

21.12.2023.