Aktualno

Aktualno - vijesti

Gordan Duhaček priveden, pušten i kažnjen zbog pjesmice na Twitteru

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka. Kako piše Index Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sam je otišao sinoć u policijsku postaju u Heinzlovoj kako bi se s njima dogovorio oko detalja. Danas je, naime, trebao na službeni put van Hrvatske. No, policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli. Duhaček je na koncu pušten, a proglašen je krivim zbog vrijeđanja policije simboličnom novčanom kaznom. Presuda za satiričnu pjesmicu stiže za tri dana.

16.09.2019.

SNH ima novu web-stranicu, profil na društvenim mrežama i novi YouTube-kanal

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ima novu redizajniranu web.stranicu snh.hr te otvorene profile na Facebooku i Twitteru. Osim toga, događanja i aktivnosti Sindikata možete pratiti i na Instagramu kao i na novom kanalu na YouTubeu SNH.

16.09.2019.

Predsjednik EFJ-a Mogens Bisher Bjerregaard dolazi u Zagreb na radionicu i tribinu o radnim i autorskim pravima novinara

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Hrvatsko novinarsko drustvo (HND) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) održat će 30. rujna u 18 sati tribinu o radnim i autorskim pravima novinara „NOVINARSTVO NE DAMO: Kako i za koliko radimo?“.

16.09.2019.

„Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“, nova knjiga Gordane Tkalec i Željka Krušelja

Sveučilište Sjever kao izdavač i autori Gordana Tkalec i Željko Krušelj promoviraju knjigu „Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“. Promocija će se održati u utorak, 17. rujna, u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. O knjizi će pored autora govoriti Mirko Galić i Dražen Klarić. 

13.09.2019.

Obuljen o prijedlogu za ukidanjem RTV pretplate: To je najobičniji populizam

Ministrica kulture Nina Obuljen ocijenila je u četvrtak zahtjev predsjednika HSS-a Kreše Beljaka za ukidanjem RTV pretplate "najobičnijim populizmom".

12.09.2019.

Sadržajan program 12. Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje regionalnog festivala komunikacijske industrije "Weekend Media Festival" (WMF), očekuje u Rovinju od 19. do 22. rujna više od pet tisuća domaćih i stranih sudionika te više od 150 predavača i panelista iz raznih sektora.

11.09.2019.

Reporteri bez granica: Hrvatske vlasti ignoriraju napade na novinare

Reporteri bez granica uznemireni su zbog šutnje hrvatskih vlasti na niz prijetnji i poruka mržnje novinarima te ih pozivaju da javno osude takve napade. -Hoće li hrvatske riječi ‘Smrt novinarima’ postati uobičajene u Hrvatskoj, piše u priopćenju Reportera bez granica te dodaju kako su te riječi bile napisane u Zadru krajem kolovoza ispred zgrade jednog portala.  

10.09.2019.

HRT predstavio jesensku shemu koja počinje 16. rujna

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je predstavila jesensku shemu pod nazivom ''Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT'' koja počinje 16. rujna i adute nove TV sezone među kojima su istaknuti dramski serijal ''General'' Antuna Vrdoljaka, dokumentarna serija ''Predsjednik'', glazbeni show ''The Voice'' i strane serije ''Medici – gospodari Firence'' i ''McMafia''.

09.09.2019.

Na Petom Fra Ma Fu festivalu o informiranju manjina i manjinskim medijima

U Daruvaru će od 20.-22. rujna 2019. biti održan 5. Fra Ma Fu festival - Festival reportaže i reportera kojeg organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje. Središnja festivalska tema je informiranje manjina i manjinski mediji u Hrvatskoj. Bit će riječi o uređivačkim koncepcijama, financiranju, čitalačkoj publici i problemima koji ih prate, a moći ćemo čuti i kako funkcioniraju hrvatski manjinski mediji u Srbiji i Mađarskoj. 

07.09.2019.

HND šokiran izborom v. d. glavnog urednika Novog lista

Hrvatsko novinarsko društvo izražava duboku zabrinutost i negodovanje zbog odluke Uprave Novog lista da na mjesto vršitelja dužnosti glavnog urednika tih novina imenuje osobu koja nije ni novinar ni urednik.

 

06.09.2019.