Iz medija

300 psihologa žestoko reagiralo na članak Slobodne o bivšoj prostitutki

04.09.2021.
Link na članak

PREKO 200 psihologa potpisalo je sinoć reakciju na tekst koji je sinoć objavljen u Slobodnoj Dalmaciji o psihologinji iz Centra za socijalnu skrb koja je ranije bila prostitutka, a broj potpisa u međuvremenu je narastao na više od 300.  Ista je stvar završila na današnjoj naslovnici Slobodne Dalmacije kao glavna tema, i to s huškačkim naslovom "Uhićivana prostitutka sada radi s djecom kao psihologinja".

Članak, koji potpisuje Marko Didić, objavljen je na webu pod naslovom "Bivša prostitutka zaposlena kao psihologinja u Centru za socijalnu skrb; u policijsku klopku upala je dvaput i sve priznala... Odvjetnik Primorac: Neću suditi je li to moralno, zakon je jasan" i nadnaslovom "Zatajila prošlost".

Psiholozi, čija imena objavljujemo u nastavku, su večeras reagirali na članak koji je izazvao dosta reakcija u javnosti.

"Obraćamo vam se povodom članka pod naslovom “Bivša prostitutka zaposlena kao psihologinja u Centru za socijalnu skrb” objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji 1.9.2021. godine. U navedenom članku spominju se dvije kolegice psihologinje - jedna već ranije navedena u naslovu i druga - profesorica Mirjana Krizmanić, koja, navodno iz pozicije stručnjaka, izražava moralnu osudu prvonavedene kolegice.

Polazimo iz pozicije da su tvrdnje navedene u članku točne i provjerene, vezano za navodnu prekršajnu kažnjavanost kolegice, kao i navodno zaposlenje u Centru za socijalnu skrb. Ističemo, kako je i u članku navedeno, da je po pitanju prekršajne kažnjavanosti istekao rok rehabilitacije te se bilo kakve prosudbe na temelju iste, prema zakonima Republike Hrvatske, ne smiju donositi. Ipak, smatramo ovu reakciju nužnom jer je članak napisan usprkos zakonskim ograničenjima i može značajno narušiti ugled neimenovane kolegice, kao i njeno osobno mentalno zdravlje", stoji u priopćenju psihologa.

 

Cijeli tekst možete pročitati na index.hr.