Priopćenja

HDZ najprije pozvao novinare, pa ih udaljio sa skupa

Hrvatsko novinarsko društvo neugodno je iznenađeno i osuđuje odluku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da udalji novinare s HDZ-ovog svečarskog skupa 24. obljetnice preksinoć u sportskoj dvorani u Šibeniku.

19.02.2014.

Ogranak HND-a u Sisku dodijelio godišnje novinarske nagrade

Na Novinarskom balu koji je u organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko moslavačke županije održan u Sisku dodijeljene su brojne nagrade, posebna priznanja i tradicionalne godišnje novinarske nagrade „Zlatno pero"

05.02.2014.

Index.hr treba nesmetano emitirati

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva apelira za opstanak i daljnji slobodni, nesmetani rad utjecajnog istraživačkog internetskog portala Index.hr kojem prijeti otvaranje stečajnog postupka. Index.hr godinama je jedan od vodećih informativnih portala i otvorio je i objavio brojne važne istraživačke priče koje nisu uspjeli istražiti ili se pak nisu usuđivali objaviti drugi mediji.

31.01.2014.

Kazneni zakon potiče novinarsku autocenzuru

HND je već tražio od mjerodavnih institucija u zemlji i sada traži ponovno izmjenu novog Kaznenog zakona u odredbama koje se odnose na povrede časti i ugleda jer je očito da su nove odredbe koje sankcioniraju i istinite informacije kao klevetu ili kao novo kazneno djelo sramoćenja korak natrag u zaštiti slobode govora i medijskih i novinarskih sloboda. Ovako restriktivne odredbe Kaznenog zakona neminovno uzrokuju autocenzuru.

23.01.2014.

Reagiranje na gašenje dopisništva HRT-a u Sisku

HND-ov ogranak Sisačko-moslavačke županije oštro se protivi odluci glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o gašenju 11 dopisništava HRT-a među kojima je i dopisnišvo u Sisku.Regionalna dopisništva ne bi smjela biti teret nego dragocjen resurs svake medijske kuće, posebno Hrvatske radiotelevizije kao javnog servisa od interesa za sve građane.

23.01.2014.

Neobjašnjiva odluka glavnog ravnatelja HRT-a o gašenju 11 dopisništava

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske oštro se protive odluci glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o gašenju 11 dopisništava HRT-a - u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini

10.01.2014.