Aktualno - vijesti

Intervju Sergio Obratov: Hina planira angažirati nove novinare

Piše: Goran Borković

Sergio Obratov je stari-novi glavni urednik Hine. Na izjašnjavanju je od 98 zaposlenih glasalo njih 70 posto, a reizbor Obratova podržalo je 82 posto glasača. Njihovu odluku kasnije je potvrdilo i Upravno vijeće ove agencije.

26.07.2017.

Postavljena spomen ploča Egonu Scotlandu, prvom poginulom novinaru u Domovinskom ratu

Egonu Scotlandu, prvom novinaru poginulom u Domovinskom ratu, u srijedu su u glinskom naselju Jukinac, na mjestu ranjavanja, na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, Grada Glina i Udruge Jukinac postavili spomen ploču, koju je otkrio savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, Arne Hartig.

26.07.2017.

Izašao srpanjski Newsletter HND-a

U najnovijem Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

25.07.2017.

"Politikini" fantomski komentatori

Piše: Goran Borković

Nakon što je devedesetih godina, u osvit i za vrijeme rata, beogradska Politika dotaknula samo dno novinarske profesije i kad se činilo da ovaj najstariji dnevni list na Balkanu ne može niže pasti, upravo kroz istu rubriku, kao i prije 30 godina, dokazala je da uvijek može biti i gore.

24.07.2017.

Intervju s Judith Purkarthofer: Što su „mediji zajednice“?

Ministarstvo kulture uskoro bi trebalo raspisati natječaj za dodjelu više od 30 milijuna kuna Europskog socijalnog fonda „medijima zajednice“. Kako je jedini preostali domaći fond za sufinanciranje medijskih programa, onaj Agencije za elektroničke medije, iscrpljen za ovu i iduću godinu, novcu namijenjenom „medijima zajednice“ podjednako se nadaju svi vlasnici medija u Hrvatskoj. No, što su „mediji zajednice“ i ima li ih uopće u Hrvatskoj? S obzirom na to da su mediji zajednice relativno nepoznat pojam u hrvatskom kontekstu, pobliže o samom konceptu i praksi medija zajednice razgovarali smo s Judith Purkarthofer, predsjednicom Foruma medija zajednice Europe (Community Media Forum Europe).

23.07.2017.

HRT se ispričao gledateljima zbog prekida u emitiranju Dnevnika

Hrvatska radiotelevizija (HRT) uputila je sinoć ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju središnjeg Dnevnika HTV-a, do koje je došlo zbog, kako je rekla voditeljica nakon što je emitiranje nastavljeno, "teške havarije u tehnici".

23.07.2017.

Studija: Njemački mediji neobjektivno izvještavali o izbjegličkoj krizi

Njemački mediji tijekom izbjegličke krize 2015. i 2016. nisu izvještavali objektivno i neutralno te nisu ispunili svoju osnovnu zadaću a to je informiranje građana, proizlazi iz studije Zaklade Otto Brenner objavljene na stranicama te, sindikatima bliske, zaklade.

22.07.2017.

Trumpov novi direktor komunikacija ima pomirljivi ton prema novinarima

Ako predsjednik Donald Trump, koji za medije kaže da šire "lažne vijesti", želi da njegovo osoblje zauzme pomirljiviji pristup prema novinarima, novi direktor komunikacija Anthony Scaramucci možda primjenjuje takav zaokret - zasad.

22.07.2017.

Raspisan natječaj za članove Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije raspisao je natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) zbog prijevremenog prestanka mandata članovima Nadzornog odbora HRT-a.

21.07.2017.

Otkrivanje spomen obilježja za stradalog njemačkog novinara Egona Scotlanda

U spomen na stradavanje novinara Egona Scotlanda, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva, Grad Glina podiže spomen ploču koju će svečano otkriti savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu gosp. Arne Hartig.

21.07.2017.