Iz medija

HTV otkazao emisiju Hrvatska uživo: Na prvom programu Sveti Leopold, a na drugom Sveti Ilija

"ZBOG izravnog prijenosa ceremonije dočeka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića danas nema emisije Hrvatska uživo", javili su s HRT-a.

13.04.2016.

HRT s vidljivim propustom zamjerio Saši Kosanoviću pisanje za Novosti: To je stvarno skandalozno, pokušavaju naći razloge za otkaz

Sadašnja Uprava HRT-a, očito s namjerom pojačavanja i naglašavanja razloga za možebitni izvanredni otkaz novinaru Saši Kosanoviću, nakon što mu je kao razlog za izvanredni otkaz prigovorila za pomaganje danskoj filmskoj ekipi u filmu „15 minuta – masakr u Dvoru“, sada mu spočitavaju pisanje za portal Novosti, s naglaskom da su portali konkurencija. No, Kosanović ne šalje tekstove za portal, nego za tiskano izdanje tjednika Novosti.

12.04.2016.

Novinari, kuš!

U manje od mjesec dana Erdoganovi ljudi preuzeli su kontrolu nad najtiražnijim dnevnikom u zemlji, zatvorili za javnost suđenje uredniku i novinaru koji su razotkrili ilegalnu prodaju oružja sirijskim pobunjenicima, fizički napali američke novinare i cenzurirali prilog njemačkih satiričara.

11.04.2016.

HRT zahvalio na suradnji Silvani Menđušić

Novo vodstvo HTV-a nastavlja sa smjenama. Posljednja kojoj je rečeno da je ostala bez angažmana je dugogodišnja TV novinarka, urednica i producentica Silvana Menđušić.

11.04.2016.

Tom Henheffer: Hasanbegović nam je obećao suradnju oko stvaranja nezavisnih medija

Novinarsko udruženje CJFE (Kanadski novinari za slobodu govora) izrazilo je prije nekoliko dana veliku zabrinutost zbog udara na slobodne medije u Hrvatskoj.

11.04.2016.

Ministar Hasanbegović nezakonito zapošljavao, a posao dobila i urednica HDZ-ovog portala

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović zaposlio je u svojem ministarstvu zamjenicu glavnog urednika portala Direktno Marju Čolak bez da je raspisao javni natječaj, kao i još tri osobe.

11.04.2016.

Mjesto za plakanje

Piše: Zlatko Dizdarević

Zid plača samo je druga strana ogromne kamene zavjese iza koje pet hiljada mogu da se mole jedino pod kontrolom pendreka i puške. Sa one strane tog istog zida, malo više, svega nekoliko metara debelog, nema ni puške ni pendreka, nema ni pretresa ni uhođenja. Ni Bog u Jeruzalemu, očigledno, nije istih prava sa ove i one strane zida.

11.04.2016.

Donesena pravomoćna presuda u slučaju Peratović-Vjesnik: Nadam se da će ova presuda ohrabriti druge kolege i kolegice koji se nalaze u sličnoj situaciji da se upuste u pravnu bitku

Županijski sud u Zagrebu 8. ožujka o.g. donio je pravomoćnu presudu kojom je potvrđena nepravomoćna presuda Općinskog radnog suda iz travnja 2015. u slučaju Peratović – Vjesnik u kojoj se nalaže Vjesniku d.d. da nadoknadi štetu tužitelju Željku Peratoviću u iznosu od 89.250.00 kuna jer je došlo do povrede prava osobnosti tužitelja zbog povrede njegovog ugleda i časti te troškove parničnog postupka od 37.400 kuna uvećane za zatezne kamate.

09.04.2016.

Nova akvizicija u Ministarstvu kulture: Odnosi s javnošću pojačani Marjom Čolak

Vijest da Ministarstvo kulture ima nekog od krvi i mesa, s imenom i prezimenom, kao osobu zaduženu za odnose s javnošću, stigla je do nas nekoliko dana od njenog angažiranja prije tjedan dana. Stupivši u kontakt s rečenom osobom, Marjom Čolak, odmah po primitku informacije, mislili smo da konačno kreće puna i pravodobna komunikacija, jednako kao što smo mislili da su ovlasti te osobe više od tehničkih. No ispostavilo se da ipak nije tako, jer nam na nekoliko pitanja o funkcinioniranju Ministarstva, kao i o kontroverzama oko ministra koje s njim nismo uspjeli riješiti jer nas ignorira, nije mogla odgovoriti, ili je šturo odgovorila.

09.04.2016.

Tiskanih medija ima previše a remitenda je velika i zbog mnoštva prodajnih mjesta

Suosnivač ABC Hrvatska i sudski vještak za marketing Igor Kern govori o suradnji oglašivača, agencija i izdavača u stvaranju novih medijskih standarda. Sustav ABC Hrvatska utemeljen je 2009. kao tripartitna organizacija izdavača, agencija i oglašivača.

08.04.2016.