Iz medija

Naši mediji moraju pomagati poduzetnicima i herojima

Moja poduzetna Hrvatska: Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata pokreću projekt povezivanja poduzetnika i lokalne vlasti te edukacije najmlađih.

18.02.2016.

Kad će novinari napokon odgovoriti na nasilništvo i uvrede

Primjer prvi: Bernie Sanders, američki demokratski predsjednički kandidat, s govornice se obraćao svojim pristašama kad je odjednom uz “O, moj Bože” sišao s govornice i uputio se k čovjeku koji je pao na pod

18.02.2016.

Dogovorili se DZNAP i izdavači

U Zagrebu je održana 7. Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP), na kojoj su članovi izabrali Predsjedništvo i Nadzorni odbor DZNAP-a. Prihvaćena je i lista 150 autora i odluka o isplati autorskih naknada i glavarine, pri čemu autori čije su tekstove korisnici usluga press cliping agencija najčešće kupovali dobiti najveću novčanu naknadu.

 

17.02.2016.

Fahrudin Radončić izašao na slobodu, određene mjere kućnog pritvora

Sud BiH donio je odluku da se čelnika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića pusti iz pritvora, potvrdio je za Večernjak njegov odvjetnik Dragan Barbarić. "Upravo sam informiran o odluci da se gospodina Radončića pusti iz pritvora.Mogu reći da se radi o uobičajenoj i očekivanoj odluci suda", rekao je Barbarić. 

17.02.2016.

Zašto je 600.000 novinara protiv Karamarka!?

Iako nisu u pravu, nema veze što kritičare Tomislava Karamarka u obrani slobode medija podržava 600.000 novinara diljem svijeta, kako prenosi Hrvatsko novinarsko društvo. Zoran Milanović radio je to perfidnije. Kritičare i “novine te vrste” nije čitao.

17.02.2016.

Ravnatelj javne televizije i ne pomišlja na ostavku: Gorana Radmana će rušiti na izvješću o radu HRT-a – to je najbrže

Glavnom ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu, vladajuća garnitura Domoljubne koalicije i Mosta sprema smjenu, svaka strana iz svojih razloga, a kako će to izvesti, hoće li Radmanu biti isplaćena otpremnina ako ode prije isteka mandata te tko bi ga mogao naslijediti, Jutarnji je istražio s nekoliko vrlo upućenih sugovornika.

17.02.2016.

HDZ OGORČEN NA HRT 'Niste objavili naš odgovor. Ovom cenzurom ogolili ste naklonost političkoj opciji kojoj ste vjerno služili četiri godine'

HDZ je u utorak prozvao Hrvatsku radioteleviziju (HRT) zbog toga što nije objavila priopćenje kojim je stranka odgovorila na optužbe predsjednika SDP-a, prenesene u HRT-ovom programu, optuživši Hrvatsku radioteleviziju za cenzuru kojom je, ističu, sasvim ogoljena njegova naklonost političkoj opciji "koju su vjerno služili protekle četiri godine".

16.02.2016.

Poznati novinar demonstrativno napustio HND

Slobodni istraživački novinar Željko Peratović zatražio je žurno brisanje iz članstva Hrvatskog novinarskog društva navodeći kako bi s obzirom na to da je diskriminiran od vlastite strukovne udruge i javnih medija, bilo bespredmetno i samouvredljivo da ostane član HND-a. Zbog Peratovićeve odluke, predsjednik HND-a Saša Leković žali i cijeni njegov dugogodišnji novinarski rad, ali smatra da zamjerke kolege nisu utemeljene.

16.02.2016.

Uhićen novinar Hayri Tunç: “Turska vlada je na putu prema autoritarnosti, a pritisci na novinare dio su njihove metode”

fairpress.eu

Policija u Istanbulu privela je 2. veljače o.g. novinara nezavisnog portala Jiyan, Hayrija Tunça. Novinar je potom, dan poslije, optužen za širenje propagande Kurdistanske radničke stranke (PKK) i Saveza kurdskih zajednica (KCK), izvijestio je na svojoj stranici CPJ

16.02.2016.

Brkić: Radman mora otići, od HRT-a je ponovo napravio TV Zagreb iz vremena vladavine partije

Brkić tvrdi i da je glavni ravnatelj HRT-a, kao u »njegova dobra stara vremena« ukinuo njegovoj partiji »neprimjerene« emisije, smijenio sve urednike od tehnike do programa i podijelio otkaze nepodobnim novinarima.

15.02.2016.