Aktualno

Aktualno - vijesti

Na ''bubnju'' 1500 knjiga Masmedije, nekad vodećeg izdavača poslovne literature

Stečajni upravitelj Masmedije d.o.o, nekada vodećeg izdavača poslovne literature i bivšeg nakladnika Poslovnog dnevnika, podnio je izvješće prema kojem stečajnu masu te propale tvrtke čini samo oko 1500 neprodanih knjiga.

02.08.2019.

Lažna dojava o bombi u sjedištu Hanza Medije

Sjedište Hanza Medije u zagrebačkoj Koranskoj ulici evakuirano je u srijedu rano poslijepodne zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom.

31.07.2019.

HND najoštrije osuđuje prijetnje Slobodnoj Dalmaciji

HND najoštrije osuđuje prijetnju bombom redakciji Slobodne Dalmacije u Splitu i zahtijeva hitnu reakciju nadležnih institucija. HND također traži da politički vrh napokon jasno i nedvosmisleno osudi ovu, ali i sve druge prijetnje i zastrašivanja novinara.

29.07.2019.

Pravobraniteljica poziva na izradu Smjernica za zaštitu privatnosti djece-pacijenata

Potaknuta brojnim slučajevima neprimjerenog izvještavanja u medijima o djeci koja se nalaze na liječenju u bolnici zbog teških bolesti ili stradanja u nesrećama, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević uputila je preporuku Ministarstvu zdravstva o izradi Smjernica za zaštitu dostojanstva i privatnosti djece-pacijenata.

25.07.2019.

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo - slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade "Marko Polo- slavni putopisac" za 2019. godinu.

24.07.2019.

Trajno iz etera isključen Laganini FM Varaždin; lažirali javljanje voditeljice

Vijeće za elektroničke medije trajno je oduzelo koncesiju radijskom kanalu Laganini FM Varaždin zbog niza slučajeva odstupanja od prijavljenog programa, a posebno je problematično što postoji sumnja da je nakladnik tijekom nadzora Vijeću dao lažirane snimke s dodanim javljanjem voditeljice.

24.07.2019.

Rekordne brojke gledanosti za N1 Televiziju

N1 Televizija je u srijedu 17. srpnja ostvarila najbolji rezultat gledanosti od početka emitiranja u Hrvatskoj.  Prema istraživanju AGB Nielsena, vodeće agencije za mjerenje TV gledanosti, tijekom cijelog dana (0-24 sata) i u cjelokupnoj populaciji, N1 Televizija je ostvarila gledaost od 1,84%.

23.07.2019.

HND zgrožen skandaloznim izjavama predsjednice Republike

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zgroženo je skandaloznim izjavama predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, nedostojnima funkcije koju obnaša, u kojima na sramotan način daje naputak novinarkama i novinarima kako da rade svoj posao.

 

18.07.2019.

HND-ova podrška kampanji "Meni se to gleda, HRT ne da"

Hrvatsko novinarsko društvo podržava kampanju "Meni se to gleda, HRT ne da", koju je pokrenulo Društva hrvatskih filmskih redatelja. Hrvatska radiotelevizija sustavno zanemaruje svoje zakonske obaveze, ne poštuje kvote prikazivanja europskih i hrvatskih audiovizualnih djela, destruktivno se odnosi prema hrvatskoj kinematografiji te ne poštuje prava filmskih autora.

16.07.2019.

DHFR: Meni se to gleda, HRT ne da!

Društvo hrvatskih filmskih redatelja već niz godina upozorava javnost kako HRT zanemaruje svoje zakonske obveze bez ikakvih sankcija, ne poštuje kvote prikazivanja europskih i hrvatskih audiovizualnih djela, ne poštuje autorska prava filmskih autora i općenito nastavlja s destruktivnim odnosom prema hrvatskoj kinematografiji.

12.07.2019.